top of page
Victoria Brohus

Velkommen!

Hej og velkommen til min splinternye EU-oplysningsblog.


Mit navn er Victoria Brohus, jeg er 19 år og bor i København. Og så er jeg bare helt vild med at dykke ned i EU-stof og videreformidle det. Jeg er altid interesseret i at lære mere og tilegne mig ny viden, og den nysgerrighed vil jeg gerne sætte i centrum på bloggen og vække hos dem, der læser med. Jeg brænder for at sætte EU på dagsorden og insistere på samtalen om EU, da jeg mener, vores demokrati lider under, at der dels ikke bliver talt nok om EU og dels kan være tendens til, at EU-debatten ikke er videre faktuel og nuanceret.


Det var netop denne vision om at bidrage til den danske EU-oplysning, der fik mig til at starte bloggen, "EU bider ikke", som har fået sit navn, fordi jeg virkelig ikke tror, at det skader at tage samtalen om EU og dele vores forskellige holdninger med hinanden - tværtimod. Jeg ønsker at vise, at EU-samtalen ikke bider, og at EU-stof ikke er kedeligt, svært eller omstændeligt at sætte sig ind i. Vi skal derimod turde at insistere på at tale om EU, og vi skal turde at stille spørgsmål, undre os, være kritiske og lytte aktivt til hinandens synspunkter. Vi skal også turde være uenige og møde vores medmennesker med gensidig anerkendelse i demokratiet. Jeg ønsker derfor på ingen måde at påvirke læsernes holdning, men blot at oplyse om EU på en neutral og saglig måde for derved at respektere og bidrage til demokratiet og den demokratiske samtale, hvor alle holdninger anerkendes som lige valide.


Bloggens tre kerneværdier er:

- Saglig og nuanceret EU-oplysning.

- Rummeligt samtaledemokrati.

- Gensidig anerkendelse mellem medborgere.


Jeg håber, du har lyst til at læse med og forhåbentlig lære mere om EU, så vores EU-debat kan foregå på et oplyst grundlag. Det trives demokratiet bedst med.


Mange hilsner,

Victoria Brohus.

Comments


bottom of page